Kakao a dýně spolu s tvarohem

25.01.2016 07:35

Jedná se o skvělou buchtu, kterou jsme snědli okamžitě, aniž by byla vyfocena... je vskutku výborná! 

 

Na základní těsto: 

400 g hladké mouky

200 g moučkového cukru 

100 g temné čokolády

2 vajíčka

250 g másla/hery

1 bezfosfátový kypřící prášek

50 - 100 ml čerstvého mléka

 

Na tvarohovou vrstvu: 

půlka střední dýně hokaido

500 g čerstvého tvarohu

2 vajíčka 

1 Bio puding 

cca 100 g třtinového cukru - ocukrujte si život, jak je libo

 

Postup: 

Nejprve očištěte půlku střední dýně hokaido, nakrájejte jí na větší kusy a nechte ji uvařit. Až bude dýně uvařená, slijte vodu, dýni rozmixujte do pyré a nechte vychladnout. 

 

Dále si v malém rendlíku rozehřejte tuk s čokoládou. Já to dělám tak, že si na dno naskládám máslo a na něj nalámu čokoládu. Čokoláda se tak rozteče až v rozpuštěném másle, a tak nebude mít tendenci se tolik připalovat (ale stejně to hlídejte a míchejte). 

 

Dejte si rozehřát troubu na 160°C. 

 

Do místy přesypte mouku, cukr a kypřící prášek. Poté přilijte rozpuštěnou směs. Směs míchám raději mixérem a mléko přilévám až naposledy, když jsou předchozí ingredience spojené. Mléko přilévejte pomalu při mixování, a dle potřeby. Těsto by nemělo být ani příliš tekuté, ani příliš tuhé. Prostě tak, aby se na plech dalo přilít pomalu a museli jste ho na plechu trochu roztírat, aby bylo všude. 

 

Vychladlé dýňové pyré smíchejte s cukrem, tvarohem, vajíčky a pudingem. Třinový cukr se bude chvíli rozpouštět, ale nebojte se, rozpustí se. Pořádně vše promíchejte, vytvoříte tak krásný kyprý oranžový krém. Ten nalijte na hnědé těsto na plechu a rovnoměrně rozetřete. 

 

Nyní můžete dát koláč péct do trouby na cca 45 minut. Hlídejte ho a možná otočte  o 180°, jelikož tvaroh má občas tendenci se připalovat, tak ať je koláč upečený rovnoměrně. 

 

Kontrolu upečenosti proveďte klasicky párátkem či špejlí. Po vyndání špejle by vám spodní těsto mělo napovědět upečenými žmolky přichycenými na špejli. Horní vrstva by měla být upečená ve chvíli, kdy bude mít již tužší konzistenci a bude matná po celém povrchu. 

 
M-m-m-m-mňam! 
 
 
 

Diskusní téma: Kakao a dýně spolu s tvarohem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Follow